top of page
kip.jpg

Kip

Kippen hebben een onmiskenbare waarde in een voedselbos. Samen de andere dieren in het voedselbos zorgen ze ervoor dat onkruid en ongedierte zoals slakken worden opgeruimd.

 

Maar onze kippen zijn soms echte deugnieten. Ze lusten ook wel eens onze jonge plantjes uit de kruidentuin. Dit met een verwensing tot soepkieken tot gevolg. 

Om ze efficiënt in te zetten, jonge plantjes te beschermen, maar ook de kippen zelf tegen roofdieren, zullen we binnenkort een heuse kippenmaaier hebben. 

Dit is een kooi die we in het voedselbos kunnen verplaatsen waar de kippen in vertoeven. Zij helpen ons zo de paden vrij te houden van lange grassen. Wat ons ook weer kosten in benzine zal helpen drukken.

kruidentuin.jpg

Kruidentuin

Pol, chef-kok op rust, is de bezieler van onze kruidentuin. Wat nog klein begon met enkele mediterraanse kruiden, een aantal wilde groene asperges en nog enkele groentjes, kreeg de kruidentuin een nieuwe plaats aan het schuilhok. 

Hier willen we van veel kruiden, granen, maar ook groenten, zaden kweken zodat we deze her en der in De Wildernisse kunnen uitzaaien. Zo kunnen we later een echte wildpluk organiseren. In de kruidentuin kun je op ontdekking gaan en probeer je dan dezelfde planten in het voedselbos te herkennen. 

Haal je handen gerust even door de kruiden en neem de geuren van al deze planten in je op.

Hier kun je een lijst vinden van alle planten die er momenteel te vinden zijn.

bottom of page